كيلو صدور فراخ مخلية نصف كوب حليب ملح وفلفل وبهارات عصير ليمونة بصل مفروم ناعم عدد 2 بيض وبقسماط زيت للقلي الطريقة: في طبق غويط يوضع البصل وعليه الملح والفلفل والبهارات والليمون ونخلطهم جيداً ثم نضع عليهم صدور الفراخ ونقلبهم جيداً ثم نضع عليهم الحليب ونغطيهم بكيس بلاستيك ونضعهم في الثلاجة لمدة ساعتين بعد ذلك نضعهم في بيض ثم البقسماط ونقليهم في الزيت حتى يصبح لونها زهبي....
الارز بالمكسرات المقادير : نصف كيلو كبد دجاج 3 كوب أرز بسمتى ( ممكن أرز مصرى بس البسمتى نتيجته أحلى ) مكسرات مشكلة ( كاجو - فستق - بندق - لوز ) وأنا أفضل لوز بس ومقشرين بهارات ( قرفة - قرنفل - حبهان - جوزة الطيب-ملح) كارى مهم جدااااا مرقة دجاج أو مكعب ماجى شوية زبيب سمن بلدي أو زبده
طريقة التحضير : نسخن السمن ونحمر المكسرات المقشرة سابقا حتى يصبح اللون ذهبى ونخرجهم ونصفيهم جيدا من السمن ونضعهم على مناديل ورقية لتمتص السمن الزائد . فى نفس السمن نضع كبد الفراخ ( البعض يحب أضافة بصلة مبشورة مع الكبدة) المقطعة قطع متوسطة ونضع عليها ملح مناسب ثم نأخذ الكبدة ونضعها على جنب ونترك ربع الكمية فى السمن ونضيف لها الارز بعد غسله طبعا ونقلبهم سويا حتى يحمر الأرز مع أضافة كل البهارات والملح المناسب ونضع الزبيب ونقلبه تقليبتين مع الارز من غير ما نحرقه مجرد لون ونسقى الأرز بالشربة أو ماء وندوب فيه مرقة الدجاج ونضع معلقة سمن حسب الأحتياج لوأحتاج تانى وبعد ما يغلى ويبتدى يشرب الأرز الشوربة نضعه على نار هادية جدا
بعد ما يستوى الارز نحطه فى طبق التقديم ونرص عليه الكبدة اللى كنا شايلنها على جنب وفوقها المكسرات المشكلة
كفته مشويه المقادير: نصف كيلو لحم مفروم قليلا من الدهن بصلة كبيرة مع قليل من البقدونس ملح - فلفل اسود- فلفل احمر- كزبرة مطحونة 4 فصوص ثوم الطريقة : يفرم البصل مع اللحم مع اضافة الدهن ونعجن حتى نحصل على عجينة متماسكة تتبل حسب الرغبة بما سبق من توابل ثم تقطع في شكل كور وتلف على اسياخ المعدن وتشوى على نار الفحم
الطريقة: يوضع الزيت في قدر ثم يوضع البصل والثوم ويحرك حتى يحمرقليلأ توضع بعدها البهارات ثم توضع الخضار المشكلة وتحرك ثم نضع الماء وبعدهانضع الشعيرية وبعد ذالك نذوب الدقيق في ماءونضعةفي الخليط السابق ونضع بعدها مكعب ماجي ونتركها حتى تنضج الشعيرية ونقدمها ساخنة وبالهناء والعافية
معكرونه بالقشطه المقادير: مكرونه قيمر طازج ملعقة جبن كريمه ملفوف جزر فطر بصل حسب الرغبة فلفل اسود زبده .
الطريقة: نضع المكرونه فى الماء مع مكعب ماجى والقليل من الملح والفلفل الاسود لوحده ثم تحمسين البصل والملفوف والفطر والجزر مع مكعب الماجى والقليل من الفلفل الاسود ثمتضعىالمكرونى المستويه وتخلطينه مع بعض ثمتاخذين الجبن مع القيمر الكويتى وتضعينه فى طنجاره اخرى الى ان يطبخ ثم تسكينه فوقه وتخلطينه مع بعض
سلطة البطـاطـس المقادير: نصف كيلو من البطاطس . ربع كوب من عصير الليمون . رشة ملح . نصف باقة كزبره طازجة زمفرومة . 4 فصوص ثوم مدقوق . 4 ملاعق طعام زيت .
الطريقة: 1) أسلقي البطاطس ثم قشريها وقطعيها إلى مربعات متوسطة الحجم . 2) أضيفي ثوم ملح عصير الحامض والزيت وحركي المقادير جيدا . 3) أغسلي الكزبره الفرومة وأضيفيها إلى المقادير السابقه وقدميها في طبق . وبالهنا والشفا
خالد الاشموني مشرف
عدد الرسائل : 5477 العمر : 52 تاريخ التسجيل : 09/05/2009
موضوع: رد: لو عندك عزومة ومش عارفة تعملى ايه ... ادخلى بسرعة 25/07/09, 02:55 am