الآن اخواتى سأقدم لكم اطعم انواع الملوخية
وهى الملوخية بالجمبرى
او الملوخية بالفراخ
او ملوخية بالآرانب
كلها نفس الطريقة تختلف بين اللحوم
الملوخيه بالجمبرى
المقادير
ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )
نصف كيلو جمبرى منظف جيدا
بصله مقطعه مكعبات
جزره
وحلقات ليمون
ثوم مدقوووووق
ربع حزمه كزبره خضراء
طمطمايه
كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح
3 ملاعق من السمن
طريقه التحضيـر
اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح
صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى
واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه
وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى التقلية تششش
فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمس دقائق
معلش لازم تتخضوا عشان تطلح حلوه
ملحـوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها
سميكه وفى ناس تحبها خفيفه
وبالهنا والشفاااا على قلوبكم
وألان الملوخية بالفراخ او الارانب
اولا الفراج تقطع جيدا وتغسل جيدا
وتنقع فى دقيق وخل وملح حتى تتأكد من نضافتها
ثانيا
نضع الفراخ فى الصحن الماء المغلية
مع قليل من الملح وقطع الطماطم والبصل وفلفل الاسود
التتبيلة كامله تضع مع سليق الفراخ
الطريقة
بعد غسل نص كيلو الملوخية وتقطيفها وتنشيفها
تقطع بالمخرطة حتى تصبح ناعمة جدااا
بعد غلى الفرخة ناخذ الشوربه منها
ونضع بها النصف كيلو من الملوخية المخرطة
مع قطعة مرقة دجاج اى نوع
وبمجرد ان تغلى دقيقة واحد ترفع من على ا لنار
لا تضعي الغطاء على الاناء حتى لا تهبط الملوخية واتركيها عاريه
ثم نفرم الثوم مع الكزبرة والملح حتى النعومة
ثم تحمر على معلقة من السمن او الزبدة تحمر حتى يصفر لونها
لكى لا تُحرق
وبعد تحمير التقلية والكزبرة تضعيها على الملوخية
وهى ساخنه وثم اضع الغطاء على ا لاناء
رائعه الملوخية مع الارز الابيض والفراخ المحمرة او المشويه
الف هنا وعافية على قلوبكم
جربوها ماراح تندمون