منتـــديـــات الامـــــــــل والحيــــــــــــاة
منتـــديـــات الامـــــــــل والحيــــــــــــاة
منتـــديـــات الامـــــــــل والحيــــــــــــاة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتـــديـــات الامـــــــــل والحيــــــــــــاة


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
هنون
مشرفة
مشرفة
هنون


عدد الرسائل : 2222
تاريخ التسجيل : 30/07/2008

الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه Empty
مُساهمةموضوع: الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه   الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه I_icon_minitime04/01/09, 05:17 am

الآن اخواتى سأقدم لكم اطعم انواع الملوخية


وهى الملوخية بالجمبرى

او الملوخية بالفراخ

او ملوخية بالآرانب


كلها نفس الطريقة تختلف بين اللحوم

الملوخيه بالجمبرى

المقادير



ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )

نصف كيلو جمبرى منظف جيدا

بصله مقطعه مكعبات

جزره

وحلقات ليمون

ثوم مدقوووووق

ربع حزمه كزبره خضراء

طمطمايه

كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح

3 ملاعق من السمن




طريقه التحضيـر



اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح


صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى

واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه

وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى التقلية تششش

فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمس دقائق

معلش لازم تتخضوا عشان تطلح حلوه

ملحـوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها

سميكه وفى ناس تحبها خفيفه


وبالهنا والشفاااا على قلوبكم



الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه 614-No-AbeerMahmoud
وألان الملوخية بالفراخ او الارانب


اولا الفراج تقطع جيدا وتغسل جيدا

وتنقع فى دقيق وخل وملح حتى تتأكد من نضافتها


ثانيا

نضع الفراخ فى الصحن الماء المغلية

مع قليل من الملح وقطع الطماطم والبصل وفلفل الاسود

التتبيلة كامله تضع مع سليق الفراخ

الطريقة

بعد غسل نص كيلو الملوخية وتقطيفها وتنشيفها

تقطع بالمخرطة حتى تصبح ناعمة جدااا

بعد غلى الفرخة ناخذ الشوربه منها

ونضع بها النصف كيلو من الملوخية المخرطة

مع قطعة مرقة دجاج اى نوع

وبمجرد ان تغلى دقيقة واحد ترفع من على ا لنار

لا تضعي الغطاء على الاناء حتى لا تهبط الملوخية واتركيها عاريه

ثم نفرم الثوم مع الكزبرة والملح حتى النعومة

ثم تحمر على معلقة من السمن او الزبدة تحمر حتى يصفر لونها

لكى لا تُحرق

وبعد تحمير التقلية والكزبرة تضعيها على الملوخية

وهى ساخنه وثم اضع الغطاء على ا لاناء

رائعه الملوخية مع الارز الابيض والفراخ المحمرة او المشويه

الف هنا وعافية على قلوبكم

جربوها ماراح تندمون








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خالد الاشموني
مشرف
خالد الاشموني


عدد الرسائل : 5477
العمر : 52
تاريخ التسجيل : 09/05/2009

الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه   الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه I_icon_minitime25/07/09, 02:44 am

الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه 18297468651955613856
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الــمــــلـــــــوخــــــــــــيـــه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتـــديـــات الامـــــــــل والحيــــــــــــاة :: المطبخ الاسلامى :: المطبخ-
انتقل الى: